Blow Air Chiller (BAC)

De Blow Air Chiller (BAC) is een meer gesofisticeerde persluchtkoeler. Het systeem is ontworpen om perslucht voor het blaasvormproces door middel van een inwendig luchtkoelingsysteem te koelen op temperaturen die tot -35°C kunnen dalen.

De perslucht moet gedroogd worden tot een dauwpunt lager dan -40°C voordat het in de warmtewisselaar (verdamper) van de geïntegreerde koelunit gekoeld wordt. Voor de BAC unit is een goede kwaliteit perslucht nodig, met een drukdauwpunt onder de 10°C en een aandeel aan oliepartikels dat onder de 0.05 ppm ligt. Dit is een standaard luchtkwaliteit bij alle gangbare toevoersystemen van perslucht met een koeldroger, een functionerende vochtafscheider en standaard oliefilters.

BAC units zijn watergekoelde koelers die een beperkte hoeveelheid gefilterd koelwater nodig hebben; dit koelwater mag niet warmer zijn dan 15°C.

BAC units zijn compact en ze kunnen zowel op de vloer staan als op het extruderplatform van een grote, industriële blaasvormmachine. Het gebruik van isolatieschuim rond alle koelluchtleidingen is van belang om de luchttemperatuur van aan de unit tot aan het blaasgereedschap laag te houden.

Voordelen

Bijzonder lage werkingskosten
Gebruiksvriendelijk
Onderhoudsvrij
De investering betaalt zich binnen het jaar terug
Schakelkast en bekabeling volgens CE-norm