Perslucht Grondstofdrogers

De persluchtdroger is ideaal van het continu drogen van kunststoffen. Het combineert de voordelen van de warmelucht droger met die van de drogelucht droger, zonder diens nadelen. De Compressed Air Resin Dryer (CARD) verwarmt het materiaal voor met warme lucht, en gebruikt daarna een kleine hoeveelheid perslucht om het vocht uit het materiaal te halen. De perslucht wordt gedecomprimeerd voordat ze wordt verwarmd en toegevoerd aan de onderzijde van de droogtrechter. De standaardkwaliteit van perslucht, met een dauwpunt van 5°C of lager bij een druk van 7 bar of meer is uitermate geschikt voor dit proces. De centrale luchtcompressor in de productiehal voert lucht naar verschillende drogers; hierdoor wordt er minder vloeroppervlak gebruikt in de productiehal, en worden de onderhoudskosten beperkt. Het energieverbruik van de CARD is veel lager dan dat van een drogelucht droger. In bepaalde gevallen, zoals bij blaasvormen, kan het energieverbruik worden teruggebracht tot bijna NUL! De afvoerlucht van het proces wordt gebruikt voor het drogen, en de warmte wordt gerecupereerd van de luchtcompressor.

BESCHIKBAAR in 5 TYPES:

CARD G
Is de kleinste materiaaldroger die er bestaat. Deze drogers zijn ontworpen om rechtstreeks op de extruder van microspuitmachines geplaatst te worden. Beschikbaar in drie groottes met trechtervolumes van 1, 3 en 6 liter.

CARD E
Zeer prijsgunstige droger. Ook beschikbaar in 6 standaardgroottes voor een materiaal doorvoer tot 50 kg/uur. Met trechtervolumes van 10 liter tot 160 liter. In de E-bouwreeks worden dezelfde trechters en voor een groot deel dezelfde componenten gebruikt als in de S-bouwreeks maar met een eenvoudigere sturing.

CARD S
Deze zuinige CARD S bouwreeks is beschikbaar in dezelfde groottes dan de CARD E maar is standaard uitgerust met FIT en heeft dezelfde voordelen als de grote L-bouwreeks. Deze kleine droger gebruikt perslucht voor het opwarmen en drogen in één open circuit en ze zijn veel zuiniger in gebruik dan de drogelucht drogers.

CARD M
Deze uitters zuinige CARD M bouwreeks is beschikbaar in dezelfde groottes 40,70,110,160,225 en 370 liter en is standaard uitgerust met FIT sturing en heeft dezelfde voordelen als de grote L-bouwreeks. Deze drogers gebruiken perslucht voor het opwarmen en drogen en in één tweede open circuit warmen ze lcuht op met een ventilator over een weerstand.
Tot 75 % minder perslucht verbuik dan de standaard E en S reeks.

 

CARD L
Een zeer vooruitstrevende en uitermate zuinige persluchtdroger. Beschikbaar in 10 standaardgroottes voor een materiaaldoorvoer tot 1100 kg/uur, met trechtervolumes van 250 liter tot 3500 liter.