Een snelle matrijswissel zorgt voor een optimalisatie van productiviteit. Met de door onze Nederlandse R&D afdeling ontworpen wisseltafel kan de productiviteit zelfs worden verhoogd tot wel 95%

MATRIJSWISSELTAFELS

De optimale oplossing voor betrouwbare snelle wissels. Met de EAS volautomatische matrijswisseltafel verhoogt u niet alleen de productiviteit, ook worden verwisselingen veiliger.

Positionering van de mal of matrijs is dankzij snelwisselsystemen eenvoudig en gemakkelijk. Met onze systemen voor multikoppelingen worden alle aansluitingen in een oogwenk gekoppeld.
De operator is altijd in controle van de verschillende stadia van de mal- of matrijswissel, ook met de automatische push button control. Het grote voordeel van gebruik van een snelwisseltafel of snelwisselwagen is dat de uitlijning met de machine altijd veilig en zeker verloopt, zonder dat hier aanpassingen bij nodig.

De matrijswisseltafel van EAS heeft twee unieke kenmerken:

Als enige in de markt beschikt deze snelwisseltafel over speciale Laser-gedefinieerde positionering.
Zo is de matrijswisseltafel altijd perfect uitgelijnd.

Daarnaast zijn de snelwisseltafels zo ontworpen dat de aandrijving van verschillende rollen slechts met één een ketting wordt bediend.
Alle rollen lopen zo altijd gelijk, er is veel minder slijtage.

Een uiterst robuuste en duurzame oplossing, voor u op maat gemaakt.

Flexibiliteit, snelheid en bedieningsgemak

Een snelwisselsysteem kan verschillen in methode en omvang. Afhankelijk van de best passende oplossing

MCT setup with 2 mold change tables on each
side of the machine
MCT setup with double
mold change table, first
mold loading
MCT setup with 1 mold change table on rails in between two machines

 

EAS designed and assembled Mold Change tables can be produced and delivered from both the Netherlands and China. An example of a double mold change table. Designed to dramatically reduce machine downtime by holding two molds, making the next mold instantly available during changeovers.