Compact maalmolen

De bouwreeks met universele bijzetmolens, die speciaal ontworpen zijn voor toepassingen in het spuitgieten en het blaasvormen, gebouwd volgens een beproefd concept.

Dankzij de optimale snijgeometrie kunnen alle gebruikelijke kunststoffen verwerkt worden tot een hoogwaardig en stofarm maalgoed. Het doet er niet toe of de kunststof die vermalen moet worden, zacht rubberachtig TPE is of hooggevuld, abrasief technisch materiaal.

Elk toestel is modulair opgebouwd, zodat speciale constructies die aangepast zijn aan uw eisen, op een snelle en goedkope manier gerealiseerd kunnen worden.

De maalmolens van de C-serie zijn al in de basisuitvoering uitgerust met extra geharde, slijtagewerende componenten. Om die en andere redenen zijn het ideale allroundtoestellen voor elke kunststofverwerkend bedrijf waar een breed gamma aan verschillende materialen verwerkt wordt. De maalruimte kan eenvoudig en snel geopend worden, is langs drie kanten vrij toegankelijk en kan gemakkelijk gereinigd worden. Hierdoor zijn ook veelvuldige materiaalwissels geen enkel probleem. De massieve constructie van de maalruimte (uit trillingsdempende gietstukken), en de dubbelwandig uitgevoerde toevoerschacht zorgen ervoor dat de maalmolen zelfs bij het vermalen van hard of bros materiaal relatief geluidsarm is.