Energy maalmolen

De Energy bouwreeks

De maalmolen voor stukken met een groot volume

De ideale machine voor het vermalen van stukken met een groot volume, of voor het centraal vermalen van verzamelde aanspuitingen of afgekeurde stukken.

Dankzij de constructie van de maalruimte en van de rotoren (die zo gebouwd zijn dat ze de stukken krachtig naar binnen trekken) worden in elkaar vasthakende aanspuitingen, of volumineuze stukken (zoals vaten, flessen, dozen of bakken) gelijkmatig en snel gegrepen en naar binnen getrokken.

De maalmolens zijn standaard uitgerust met een geïntegreerde geluidswerende behuizing, waardoor het geluidsniveau op efficiënte manier verlaagd wordt. De maalruimte met bijbehorende aandrijfeenheid is door middel van anti-trillingselementen losgekoppeld van het onderstel van de maalmolen, zodat contactgeluiden effectief onderdrukt worden. De maalruimte kan met slechts enkele handelingen en volledig zonder gereedschap snel en eenvoudig geopend worden, zodat ze gemakkelijk gereinigd kan worden.

De vele beschikbare opties maken het mogelijk om de maalmolen aan te passen aan de eisen van de klant. Hierdoor kan op goedkope manier een volledige maalinstallatie opgebouwd worden, met periferie (bijvoorbeeld met stofafscheiding en materiaaltoevoer).