Ferlin

INLEIDING

Het GRAVIMIX doseer-mengsysteem, is ontwikkeld voor het efficiënt en nauwkeurig doseren van droge en vrij stromende thermoplastische materialen. De GRAVIMIX wordt veel toegepast op extruders, spuitgiet- en blaasvormmachines waar een constante en hoge kwaliteit van uw eindproduct wordt gevraagd.

De GRAVIMIX is geschikt voor het doseren van nieuwe materialen, maalgoed, kleurstof en/of additieven. Dit doseer-mengsysteem kan eventueel direct op, boven of naast een verwerkingsmachine worden geïnstalleerd. De eenvoudig uitneembare onderdelen maken een snelle reiniging mogelijk.

De componenten worden afzonderlijk gedoseerd en in de weegpan gewogen, die voorzien is van een nauwkeurig weegsysteem. Na het afwegen valt de complete batch in de mengkamer en de horizontale menger zorgt voor een homogeen mengsel. Een niveau sensor in de mengkamer controleert de totale cyclus.

 

Modellen

Het GRAVIMIX® systeem is in meer dan 20 verschillende uitvoeringen leverbaar. Bij standaard uitvoeringen bedraagt de capaciteit 0 - 2.500 kg/h en is een dosering van 2 - 10 componenten mogelijk.

Het beproefde GRAVIMIX® systeem wordt met succes ingezet bij spuitgieten, vormblazen, extrusie en/of als centrale-menger. De dosering van de afzonderlijke componenten wordt gestuurd door weegcellen. Dankzij het nauwkeurige weegsysteem is een gemiddelde nauwkeurigheid van 0,1 % of beter, te bereiken.