Klant

Progammatie & Installatie Top Entry Robot

Installatie & Programmatie van Technomatic Top-Entry robot gecombineerd met Draaitafel

Contacteer ons
https://www.ajsolutions.be/wp-content/uploads/2022/05/X-Robot-1.jpg

Het doel

Probleemstelling

De klant was opzoek naar een manier om het uitnemen van de stukken uit hun machine (meer bepaald de matrijs) te automatiseren. De stukken moesten een spuitgietmatrijs worden genomen en worden gestapeld op een transportband. Voorgaat gebruikte ze andere robots voor het automatiseren van zulke processen maar nu waren ze opzoek naar iets nieuw.

Het proces

Van testen tot aanbieden

Bezoek showroom

Hierna hebben we de klant uitgenodigd in onze showroom om kennis te maken met ons robot gamma. Hierdoor krijgt de klant inzicht in het product en kan deze zelf ook de nodige testen doen naar mogelijkheden. Belangrijk bij de aankoop van een robot zijn volgende zaken. De sturing, betrouwbaarheid, technische mogelijkheden (aantal vacuüm circuits, perslucht circuits, externe aansluitingen).

Van ervaring tot aanbieding

Na de nodige testen was de klant overtuigd voor het kiezen van een Tecnomatic robot meer bepaald de Technomatic Micro CNC. De Tecnomatic Micro CNC is een top entry robot, zoals de naam zelf verteld komt de robotarm langs de bovenzijde van de spuitgietmachine binnen om de stukken te verwijderen. Het voordeel van een top entry robot is dat deze op de machine kan worden gemonteerd en hier dus ook plaats met wordt bespaard. De belangrijkse technische specificaties zijn de volgende:

  • 2 vacuüm circuits met vacuümdetectie (voor het uitnemen van stukken met zuignapjes)
  •  3 perslucht circuits (voor aansturen grijper & kniptangen of afblazen van producten)
  • Pneumatische C-as met monitoring van de positie
  • 5 externe in- & outputs + aansturing van transportband
Automatisatie

Na de levering van de robot is on support team ter plaatsen gegaan voor het programmeren van de Micro CNC. Voor het programmeren van een robot heb je noden aan een grijper die wordt gebruikt voor het uitnemen de stukken. Hierop worden de vacuüm & perslucht circuits op aangesloten. Deze grijper was in dit geval zelf voorzien door de klant en geprogrammeerd door ons support team. De automatisatie van de robot werd op punt gesteld door gebruik te maken van externe sensoren die op de robot werden aangesloten op de externe inputs van de robot zelf.

Contacteer ons

Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren!